SON DAKİKA
Hava Durumu

Milyonlarca Kişiyi ilgilendiriyor. Prim Yasası Yürürlüğe Giriyor.

Milyonlarca Kişi Erken Emeklilik Hakkını Elde Edecek,

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2023 08:03
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2023 08:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaekspress.com
Milyonlarca Kişiyi ilgilendiriyor. Prim Yasası Yürürlüğe Giriyor.

Yeni prim yasası ile birlikte erken emeklilik müjdesi milyonlarca kişi için gerçekleşiyor. Bu yasa sayesinde SSK ve BAĞ-KUR girişi olanlar 5 yıl erken emeklilik hakkı kazanacak. Ayrıca, EYT yasası ile emeklilik hakkını kaçıranlar da bu fırsattan yararlanabilecekler. Yeni düzenleme ile birlikte emeklilik yaşları düşecek ve milyonlarca kişi erken emeklilik şansını elde edecek.

Prim Yasası İle Birlikte Kimler Erken Emeklilik Hakkı Kazanacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklanan prim yasası ile birlikte, milyonlarca kişi erken emeklilik hakkını elde edecek. Hem kadınlar hem de erkekler için prim gün sayısı düşürüldü ve emeklilik yaşı öne çekildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanan prim yasası, resmi gazetede yayınlandıktan sonra, 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimler öncesi TBMM'den geçti.

Bu prim yasası, EYT yasasından faydalanamayan SSK ve bağ-kurlular için de güzel bir haber oldu. Yasayla birlikte, milyonlarca kişiye 5 yıl erken emeklilik hakkı kazanma imkanı sağlanacak. Prim yasasının detayları da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklandı.

Özellikle 1999 sonrası sigortalı olanlar ve prime takılanlar için yeni bir düzenleme beklentisi içinde olan milyonlarca kişi, bu yeni reformla yüzünü güldürecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde oluşturulan yeni çalışma grubu, prim düzenlemesi için harekete geçti. Eğer yasa hayata geçerse, milyonlarca kişi erken emeklilik şansına sahip olacak ve EYT'siz emeklilik yaşı da düşecek.

Tüm bu gelişmeler, emeklilik planlaması yapan kişiler için sevindirici bir haber niteliği taşıyor. Prim yasası sayesinde, birçok kişi hayallerindeki erken emeklilik planını gerçekleştirme fırsatı yakalayacak. Ancak yasanın ayrıntılarını iyi anlamak ve doğru bir şekilde planlamak, herkes için önemli olacak. Bu yüzden, emeklilik konusunda uzmanlardan destek almak, doğru kararlar almak açısından önemli bir adım olabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.