SON DAKİKA
Hava Durumu

KGK hedef büyüttü: Yeni dönem resmen başladı

KÜRESEL Gazeteciler Konseyi (KGK) 2’nci olağan genel kurul sonrası yeni seçilen üyelerle ilk yönetim kurulu toplantısını yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2023 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2023 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaekspress.com
KGK hedef büyüttü: Yeni dönem resmen başladı

da tanınacak. Bu proje, şiddeti şiddet olmadan önleme projesidir. Biz de KGK olarak tam içindeyiz. Tüm Türkiye’de temsilcilerimiz kanalıyla yaygınlaştıracağız. Bu sosyal sorumluluk projelerimizin en önemlisidir” dedi.

KAMU DİPLOMASİSİNE DESTEK

Konseyin misyonuna uygun olarak ülkemizin kamu diplomasisine destek amacıyla Rus gazeteciler ile Rusya’da gelecek Ekim ayında bir araya gelmeyi planladıklarını anlatan Dim, KKTC’nin kuruluşunun 40’ıncı yılı etkinliklerine katkı sağlamak ve uluslararası arenada tanıması için çalışma yürüttükleri bilgisini de paylaştı. Dim, “Bu dönem yaygın, yerel ve dış medya meclisleri daha aktif olacak. Özellikle meclislerimiz ve ihtisas kurullarımızdan gelecek projelerin hayata geçirilmesi temel hedeflerimiz arasında yer alıyor” dedi.

GÖREV BÖLÜMÜ

Yönetim Kurulunun yerel, dış ve yaygın medyadan gelen üyeleri, üç yıllık yeni döneme ilişkin önerilerini dile getirmesinden sonra, genel kurul tarafından doğrudan seçilen Genel Başkan Mehmet Ali Dim, Genel Sekreter Lütfü Karakaş ve Mali Başkan Erdal Güven dışında kalan yönetim kurulu üyeleri arasında görev bölümü yapıldı. Genel Başkan Vekilliğine İsmail Bayazıt, Yaygın Medya Meclisi’nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na Bülent Aydemir, Dış Medya Meclisi’nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na Kahraman Halisçelik, Yerel Medya Meclisi’nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na Savaş Çokduygulu, Genel Sekreter Yardımcılığı’na Benan Kepsutlu, Mali Başkan Yardımcılığı’na Yakup Aslan seçilirken, Ecem Toplar, Hayati Arıgan, Nalan Yazgan, Recep Aydın, İbrahim Aslan ve Hacı Odabaş yönetim kurulu üyesi olarak görev üstlendiler. Yönetim kurulunun ilk toplantısına, Yaygın Medya Meclis Başkanı Buse Biçer Akbaş, Dış Medya Meclis Başkanı Elşad Eyvazlı, Yerel Medya Meclis Başkanı Ümit Babacan, Denetim Kurulu Başkanı Yusuf Ziya Çakır ve Etik Kurulu Başkanı Memet Duran Özkan da katıldı.

KOORDİNASYON TOPLANTILARI

Daha sonra üç meclisin başkan ve başkan vekilleri ile her meclisten seçilen yönetim kurulu üyeleri ayrı ayrı toplanarak yeni dönemin yol haritasını masaya yatırdılar. Hazırlanacak raporlar, ilk olarak meclislerin yürütme kurullarında görüşülerek yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle paylaşılacak. Daha sonra tüm üyelere de duyurulacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.