SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP'li Günaydın Bursa Gürsu'da üreticinin sesi oldu

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2022 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2022 09:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaekspress.com
CHP'li Günaydın Bursa Gürsu'da üreticinin sesi oldu

BURSA (İGFA) - CHP PM Üyesi Doç. Dr. Gökhan Günaydın, Bursa İl Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen program çerçevesinde Gürsu’da zirai üreticiyle bir araya geldi.

Ziraat Odası’nın yanı sıra tarlada çalışan işçileri de ziyaret eden Günaydın, gübre fiyatları ve mazot maliyeti başta olmak üzere tüm girdilerdeki fahiş artışlardan şikayetlerin dile getirilmesi üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

Günaydın, gübre fiyatının 3 bin liradan 13 bin liraya kadar yükseldiğini, bunun 10 bin liraya düşürülmesinin de başarıymış gibi gösterilmeye çalışıldığını belirterek, “Ne yapacağız? Ya buna seyirci kalacağız ya da başka bir şey yapılmasının mümkün olduğunu göstereceğiz” dedi.

Türkiye’de üreticinin kullandığı mazot fiyatlarının makul bir noktaya çekilebilmesi için uygulanacak yönetimin açık yüreklilikte kamuoyuna anlatılması gereğine işaret eden Günaydın,  “Boş atıp tutarak bir şey olmaz. Türkiye'de tükettiğimiz petrolün yüzde 90'ı dışarıdan geliyor. Biz ancak yüzde 10'unu üretebiliyoruz. Dışarıdan gemi ya da boruyla petrolü getiriyorsun rafineriye, işleyip mazot ya da benzine çeviriyorsun, sonra da onu tankerlere yükleyip getiriyorsun petrol istasyonlarına. Fiyat 14 lira 50 kuruş , olmuş. Bunun içinde maliyet ne kadar biliyor musunuz? 6 lira, geriye kalan kalan vergi, ÖTV, KDV. Biz diyoruz ki, çiftçinin kullanacağı mazottan ÖTV, KDV almayalım, vergi almayalım. İktidar diyor ki, olur mu öyle şey? Olmaz! Peki ben de soruyorum, sen gemi sahiplerine bunu ÖTV'siz KDV'siz veriyor musun? Veriyorlar. Peki gemi sahibine veriyorsun da çiftçiye niye vermiyorsun? Gemi sahibi ne yapıyor? Mesela yat var değil mi, Bodrum'da. Oradan yata bineceğim, Yunan adalarına gezmeye gideceğim. Mazot bana 6 lira ama burada Karahıdır'da traktörümü doldurup da bahçeme tarlama gideceksen mazot bana 14 lira 50 kuşuş. Bu adil mi sizce, bence değil" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.