SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP'li Karabıyık'tan Bakan Özer'e 'baraj' sorusu

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2022 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2022 16:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaekspress.com
CHP'li Karabıyık'tan Bakan Özer'e 'baraj' sorusu

ANKARA (İGFA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yanıtlanması amacıyla verdiği soru önergesiyle, Yükseköğretim Kurumları Sınavında kaldırılan baraj puanlarını meclis gündemine getirdi.

"Baraj puanlarının kaldırılması ile ilgili MEB’in görüşü alınmış mıdır" diye soran Bakan Özer, üniversite giriş sınavlarında uygulanan baraj puanları YÖK’ün ani bir kararı ile kaldırıldığına dikkat çeken CHP’li vekilin Bakan Özer’e sorular yöneltti.

Baraj puanlarının kaldırılması kararı alınmadan önce etkilerinin ne olacağı ile ilgili geleceğe dair bir Projeksiyon, Etki Analizi yapılmış mıdır? Yapılmış ise sonuçları kamuoyu ile paylaşılıp paylaşılmadığını soran Karabıyık, "YÖK Yürütme Kurulu Üyelerinin bu hususla ilgili görüşleri alınmış mıdır? Barajın kaldırılması konusu YÖKYürütme Kurulu Üyeleri arasında müzakereye açılmış mıdır? YÖKYürütme Kurulu Üyelerinin kaçı bu kararı uygun bulmuştur? Barajın kalkması ile üniversitelere yerleşen öğrenci sayısında nasıl bir değişiklik olacaktır? Öğretmenlik alanında başarı sıralaması uygulansa da, başarı sırası uygulanmayan alanlardan da formasyon alınarak öğretmen olunabildiği için, bu kararla birlikte ataması yapılmayan öğretmen sayısında çarpan etkisi oluşacağı hesaplanmış mıdır? Bu durumla ilgili ne gibi tedbirler alınmıştır?" şeklinde sorular yöneltti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.