SON DAKİKA
Hava Durumu

Harmancıkla ilgili flaş gelişme!

Bursa'nın Harmancık ilçesi yerel seçimlerde AK Parti'ye verildi..

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2023 01:16
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2023 01:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaekspress.com
Harmancıkla ilgili flaş gelişme!

AK Parti 2024 yerel seçimlerle ilgili çalışmalarını tamamlıyor.

Bursa'da Cumhur İttifakı'nda Yenişehir ve Harmancık ilçeleri MHP'ye verilmişti.

Yapılan açıklama sonrasında Harmancık ilçesi tekrar AK Parti'ye verildi.

Bursadabugün köeşe yazarı Atilla sağımın kalme aldığı yazısından şu ifadelere yer verildi.

Atilla Sağım

Bursa'da MHP'nin Harmancık talebi olmamış

Geçtiğimiz hafta AK Parti Bursa teşkilatını Ankara'ya çağırarak temayül yoklaması yapmıştı sonrasında Yenişehir ve Harmancık ilçelerinde MHP'li adaylarla seçimlere gidileceği kararı basında yer almıştı.

Bursa basınına "AK Parti 2024 yerel seçimlerle ilgili çalışmalarını tamamlıyor. Bursa'da Cumhur İttifakı'nda Yenişehir ve Harmancık ilçeleri MHP'ye verilmişti. Yapılan açıklama sonrasında Harmancık ilçesi tekrar AK Parti'ye verildi" haberi düştü.

Ajanslara düşen habere göre Harmancık ilçesi tekrardan AK Partiye verildi haberinin aslında doğru olmadığını MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'a sorduğumda öğrendim.

Büyükataman "Bizim Bursa'da Harmancık ilçesi konusunda talebimiz olmadı ama basında böyle bir haber çıktı" dedi. Daha önceki kulis bilgilerinde MHP'nin Bursa'da Yenişehir ve Orhaneli ilçelerini istediğini yazmıştık.

Büyükataman" Talebimiz olmadığı halde bizim dışımızda böyle bir haberin yapılmasını ilgiyle izliyoruz. Bursa konusunda iki parti arasında görüşmeler devam ediyor muhtemelen önümüzdeki hafta tamamlanacak bende yakından takip ediyorum" açıklamasında bulunurken MHP'nin gündeminde Yenişehir'den sonra Orhaneli ilçesi konusunda ısrarcı olunduğunu tekrardan söyleyebilirim.

Malum aday adaylıkları döneminde basına sızdırılan ama asparagas olan gelişmeler ister istemez partileri hareketlendiriyor. En azından partinin en üst yetkilisinden son gelişmenin aslında doğru olmadığını ve Harmancık ilçesinin talep edilmediğini öğrenmiş olduk.

Tabi bu son gelişme beraberinde çok soruyu akıllara getiriyor, MHP Harmancık ilçesini talep etmediyse konu hakkında açıklama kimler tarafından yapıldı veya MHP neden Harmancık ilçesini kabul etmedi?

Başından itibaren MHP'nin Bursa konusundaki tavrı çok net öncelik Yenişehir sonrasında Orhaneli ilçesi diye, hatta Gemlik bu ilçelere eklenebilir. Sonuçta MHP'nin Bursa'da iki milletvekili var belediye kazanacak oy potansiyeline sahip bazı ilçelerde.

Harmancık AK Partiye geri verildi haberinin MHP ve AK Parti arasında sorun çıkarmayacağı aşikar mevcut başkan Yılmaz Ataç muhtemelen yeniden aday yapılacaktır Ak Parti tarafından.

Büyükataman "Bursa özelinde AK Parti ve MHP arasında sorun yok görüşmeler devam ediyor yılbaşından önce muhtemelen tamamlanacaktır karar ne olursa olsun Cumhur İttifakının özüne yakışır şekilde seçimlere gidilecektir kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Adaylıkların açıklanmasına günler hatta saatler kaldı doğal olarak heyecanda artıyor çok sayıda bilgi kirliliğinin olması normal ama resmi karar açıklanmadığı sürece söylenenlerin bir hükmünün olmadığını bir kez daha gördük.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.