SON DAKİKA
Hava Durumu

Kılıçdaroğlu: Savaş çıkarsa, en büyük zararı Türkiye görür

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2022 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2022 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaekspress.com
Kılıçdaroğlu: Savaş çıkarsa, en büyük zararı Türkiye görür

ANKARA (İGFA) - Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bölgedeki savaşın Türkiye’ye büyük zararlar vereceğini söyledi.

"Tarafları sağ duyuya davet etmek, bir savaşı önlemek sadece insan olarak bizim değil, aslında bütün dünyanın ortak talebi olarak ortaya çıkmak zorundadır" diyen Kılıçdaroğlu, "Bir savaş çıkarsa en büyük zararı görecek ülkelerden biri Türkiye’dir" dedi.

Buğday ithalatının yüzde 87'si Rusya ve Ukrayna'dan olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Tabii Rusya 2014’e göre çok daha güçlü bir şekilde sahneye çıkmış durumda. 2014’te döviz rezervi 531 milyar dolarken şu anda 630 milyar dolar. Doğal gaz fiyatları, petrol fiyatları artıyor, Bunlar da Rusya’nın işini kolaylaştırıyor. Toplam buğday ithalatımızın yüzde 87’sini Rusya ve Ukrayna’dan yapıyoruz. Çıkacak savaşın bize maliyetini göstermek açısından; doğal gaz ithalatımızın yüzde 40’ı petrol ithalatımızın yüzde 25’i Rusya’dan yapılıyor. Ülkemize gelen turistlerin yüzde 25’i Rusya’dan ve Ukrayna’dan. Bu girişi yapmamın nedeni şu: Montrö sözleşmesini tartışmaya açmanın nasıl bir ihanet olduğunu topluma anlatmak için. Montrö sözleşmesi Türkiye’nin, bölgenin ve dünyanın güvenliği açısından son derece değerli bir anlaşma. Ama tarihi bilmeyen, dünyayı iyi okumayan birileri, Montrö anlaşmasını tartışmaya açarsa bunun doğuracağı vehameti 84 milyonun iyi bilmesi lazım" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.