SON DAKİKA
Hava Durumu

Google 'Dijital Mecralar'ı bilgilendirdi

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2021 09:16
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2021 09:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaekspress.com
Google 'Dijital Mecralar'ı bilgilendirdi

Dijital Mecralar Komisyonu, sosyal medya şirketlerinin Türkiye'deki temsilcileriyle görüşmeye devam ediyor.

TRT Haber'in aktardığına göre Facebook'un ardından Google temsilcileri de Meclis'te ağırlandı. Temsilciler, şirket politikaları ve hizmetleriyle ilgili bilgi verdi.

Toplantıda kişisel verilerin korunması, arama motorunda çıkan sonuçlar ve kullanılan algoritmalar görüşülürken, Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, "Kişisel verilerin korunması, dijital ağlar meselesinde dijital mecralar komisyonumuzun en önemli gündemidir. Birinci gündemidir. Ve biz kişisel verilerimizin korunmasını insanların bir metaya dönüşmesine kesinlikle karşıyız" dedi.

Google Türkiye yetkilisi Erkan Kaptan, Türkçe'ye özel önem verdiklerini belirterek, son 15 yılda 230 milyon kelimeyi Türkçe'ye çevirdiklerini açıkladı.

MİLLETVEKİLLERİ GOOGLE ALGORİTMASI MERAKINA YAZILI YANIT ALACAK

Milletvekilleri, arama motorunda algoritmanın nasıl çalıştığını ve çıkan sonuçların kullanıcıya hangi sıralamayla gösterileceğine nasıl karar verildiğini sordu. Google'ın Türkiye'deki kazancı ve ödediği vergiler de merak edildi. Ancak Google temsilcileri, bu sorulara daha sonra yazılı cevap vereceklerini açıkladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.