SON DAKİKA
Hava Durumu

İşte Geleceğin mesleği

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2022 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2022 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaekspress.com
İşte Geleceğin mesleği

İSTANBUL (İGFA)- Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Feride Zeynep Güder, sosyal medya uzmanlığı dinamikleri ve kariyer imkanları hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Sosyal medya uzmanının sosyal medya ile ilgili hesaplara içerik hazırlayan, çoklu medyaya göre bilgi üreten, bu içerikleri yayınladıktan sonra güncelleyen, bir sonraki veri sürecini planlayan, gerektiğinde bütçe hazırlayabilen ve içeriğin reklamıyla birlikte diğer tanıtım süreçlerini yöneten kişi olduğunu ifade eden Doç. Dr. Feride Zeynep Güder, “Sosyal medya uzmanlığı yeni bir alan olduğu için herkesin ağzında dolaşan bir iş durumunda. Ama herkesin kafası karışık, çünkü yapılacak ne tek bir iş var ne de bunları görev tanımı ile netleştiren bir sistem. Yani görev tanımı çok katmanlı yeni bir iş sahası olduğu için görev tanımı da kişi, durum ve kurumlara göre şekilleniyor.” dedi.

Her şeyden önce sosyal medya uzmanının birçok konuya hakim olması ve süreci doğru yönetmesinin beklendiğini belirten Doç. Dr. Güder, “Örneğin telif haklarına ve bilişim hukukuna göre davranabilmek için işin yasal zeminini ayarlaması gerekiyor. Yine yapılan içeriğin bütçesini de ayarlaması sosyal medya uzmanından bekleniyor. Kar-zarar-maliyet-vergi gibi işin ekonomik yönünü de hesaplamalı. Kısacası bütün bu ön hazırlığı yapan, sosyal medya platformlarında paylaşımı takip eden ve sonrasındaki süreçlerde aktif rol oynayan kişilere sosyal medya uzmanı deniyor.” ifadelerini kullandı.

'SOSYAL MEDYA UZMANI PRATİK OLMALI'

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Feride Zeynep Güder, sosyal medya uzmanlarını dijitalleşen dünyada sosyal medya platformlarını yöneten, hızlı düşünebilen ve üretebilen, nitelikli içerik hazırlanmasına katkıda bulunan, gerektiğinde fotoğraf çekebilen, anahtar kelimeler yazabilen çok yönlü süper gazeteciler ve yöneticiler olarak tanımladı ve sözlerini şöyle tamamladı:

“Sosyal medya uzmanının çok hızlı ve pratik olması gerekiyor. Onları gazeteciliğin belki de evirildiği ve süper kahramana dönüştüğü bir dijital süper kahraman olarak düşünebiliriz. Sosyal medya uzmanlığı; yetenek avcılığı, yetenek yönetimi gibi işi ve ürünü pazarlayan, sahiplenen, üreten, sonrasında takibini yapan günümüzün gelecek vaat eden bir mesleğidir. Fütüristik açıdan bakarsak yapay zeka algoritmalarıyla ve metaverse ortamlarla sosyal medya platformlarının ve bu platformlarda parlayan sosyal medya uzmanlığı gibi yeni iş sahalarının gelecekte nereye gideceğini hep beraber göreceğiz ve şaşırmaya devam edeceğiz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.